تحولات منطقه

تولیت آستان قدس رضوی ادامه راه شهدا را رمز موفقیت و سربلندی کشور دانست و گفت: زنده نگهداشتن یاد و ادامه راه شهدا به معنای کار جهادی، خستگی‌ناپذیر و با جسارت برای رضای خداوند است.

زنده نگهداشتن یاد و ادامه راه شهدا یعنی کار جهادی و خستگی‌ناپذیر برای رضای خدا
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزراش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در مراسم بزرگداشت سی و چهارمین سالگرد شهادت سردار سرلشکر محمود کاوه فرمانده لشکر ویژه شهدا و شهدای عاشورای حرم مطهر رضوی که صبح امروز در سازمان مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به خانواده معظم شهید کاوه و شهدای گرامی عاشورای سال ۷۳ حرم مطهر رضوی، اظهار کرد: ما باید در هر فرصتی تکریم و تعظیم یاد و فرهنگ شهدا را با برگزاری چنین مراسمی مغتنم بشماریم.

وی با تأکید بر این نکته که مراسم بزرگداشت شهدا، مراسم معمولی برای بیان خاطرات نیست، ابراز کرد: فلسفه تشکیل این دست مجالس بزرگداشت و یادبود برای به فراموشی نسپردن فرهنگ شهدا، انتقال آن به نسل‌های بعد و همواره زنده نگه‌داشتن روحیه جهاد و شهادت در جامعه است.

وی افزود: یاد شهدا و تکریم خانواده شهدا یعنی بیان اشکالات و رفع آن‌ها، آن روحیاتی که شهدای ما داشتند و این افتخارات را برای کشور آفریدند بیان کنیم و برای خود الگو قرار دهیم، این معنای تجلیل شهداست.

وی با بیان اینکه آستان قدس رضوی دستگاه امام رضا(ع) است لذا باید در کشور الگو باشد، ابراز کرد: یاد شهدا به این است که ما اشکالات را بگوییم و برای برطرف کردنش تلاش کنیم؛ تکریم خانواده شهدا این است که از روحیاتی که شهدا داشتند و به برکت آن این افتخارات را برای این کشور آفریدند، الگو بگیریم. شهدا از ما سلام‌وصلوات نمی‌خواهند؛ نیازی هم به سلام‌وصلوات ما ندارند، شهدا «عِندَ رَبِّهِمْ یرزقونَ» هستند، ما به شهدا نیاز داریم، شهدا از ما توقع دارند همان روحیه جهادی، انقلابی و فداکاری که آن‌ها داشتند و به برکت‌ آن‌ این پیروزی‌ها و افتخارات را نصیب این کشور و ملت کردند، آن را هرکدام در حوزه کاری خودمان حفظ، صیانت و تقویت کنیم و رشدش دهیم.

رسالت بزرگ پس از عاشورا

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با تبیین فلسفه تشکیل روضه برای امام حسین(ع) گفت: فلسفه برپایی مراسم روضه‌خوانی این است که فرهنگ اباعبدالله الحسین(ع) در جامعه فراموش نشود و چون تابلویی درخشان راهنمای ما برای خوب و سعادتمند زندگی کردن و بنده خدا بودن باشد.

تولیت آستان قدس رضوی، انتقال فرهنگ و روحیه جهاد و شهادت به نسل‌های بعد را وظیفه امروز همه خواند و گفت: هر دوره زمانی اقتضائات خود را دارد؛ یک روز سلاح به دست گرفتن و روزی قلم‌به‌دست گرفتن نیاز زمان برای انتقال فرهنگ شهدا است.

وی با بیان اینکه کار و روحیه انقلابی و جهادی باید به‌عنوان پیام شهدا همواره پیش روی ما باشد، عنوان کرد: در آموزه‌های دینی ما شهادت به تعبیر امروزی یک «برند» و «مارک» محسوب می‌شود.

شهادت در مکتب اسلام «برند» است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی، جایگاه شهادت را در مکتب اسلام را مثل یک «برند» برای نمایش خوبی‌ها معرفی کرد و افزود: شهادت نشانی برای نمود همه خوبی‌ها و انسانیت و ارزش‌هاست و خداوند متعال این نشان را به هرکسی نمی‌زند.

وی با بیان نمونه‌ای از منابع روایی گفت: در روایات برای نشان دادن سطح اجر و ثواب عملی، با جایگاه شهادت نشان داده می‌شود. مثلاً اگر کسی جانش را در راه علم و دانش فدا کند، می‌گویند اجر شهید دارد. در تعاریف دینی از شهید بالاتر و بهتر نمی‌توان تعریفی یافت.

تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: خداوند مقام شهید و شهادت را یک نشان برای سعادت، خوشبختی و کمال انسان‌ها قرار داده است. ما باید از خداوند متعال درخواست کنیم که هر روز توفیق پیروی از راه شهدا را به ما عنایت کند؛ چراکه فرهنگ شهادت تنها مربوط به دوران جبهه و جنگ نیست، فرهنگ شهادت در زندگی روزمره ما جاری و ساری است.

تحول‌آفرینی و خستگی‌ناپذیری؛ ویژگی شهید کاوه‌ها

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی در ادامه با ذکر فعالیت‌های ارزشمند شهید کاوه، تصریح کرد: شهید کاوه در سن ۱۸ سالگی به مدت ۶ ماه فرمانده حفاظت از بیت حضرت امام(ره) بود. فرماندهان نظامی زمان ازجمله شهید سپهبد صیاد شیرازی هم به نبوغ و جسارت و قدرتمندی این جوان پی می‌برند.

وی با اشاره به ماجرای درگیرهای کردستان در اوایل پیروزی انقلاب، اظهار کرد: شهید کاوه تنها با ۲۲ سال سن فرمانده تیپ ۴ هزار نفری شهدا می‌شود و در سن ۲۵ سالگی فرمانده لشکر می‌شود. در سن ۲۲ سالگی، دشمنان برای سر این شهید گران‌قدر ۲ تا ۷ میلیون تومان جایزه می‌گذارند، که در آن دوران پول بسیار زیادی بود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با طرح این نکته که ما باید از خودمان بپرسیم، او از چه روحیات و خصوصیات رفتاری برخوردار بود، عنوان کرد: این شهید بزرگوار، تحول‌آفرین بود. هر مدیری که به شرایط روز راضی باشد و به وضع موجود تن بدهد، نه خودش و نه مجموعه تحت نظرش پیشرفت نمی‌کند.

وی تصریح کرد: خصوصیت بارز شهید کاوه‌ها این است که اهل تحول هستند. در مواجهه با مشکلات و چالش‌ها دست روی دست نمی‌گذارد؛ بافکری متفاوت و با جسارت وارد عمل می‌شود. همچنین خصوصیت دیگر شهید کاوه این بود که خستگی‌ناپذیر بود و باوجود زخمی بودن، به خط برمی‌گشت چون معتقد بود که وقت مغتنم است.

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه با داشتن این دو خصیصه در هر عرصه‌ای که ورود کرده‌ایم، موفقیت به‌دست‌آمده است، اضافه کرد: هر زمان به شرایط موجود بسنده کردیم و آن وضع موجود برای ما قداست پیدا کرد، هیچ پیشرفتی حاصل نخواهد شد.

وی داشتن روحیاتی چون جسارت، تحول‌آفرینی و خستگی‌ناپذیر بودن را شرط پیشرفت دانست و گفت: در عرصه فن‌آوری‌های هسته‌ای از نظر فن و دانش تا آخر کار پیش رفتیم، بدون اینکه هیچ کشوری در این زمینه به ما کمک کند. در عرصه نظامی و موشکی هم پیشرفت‌های بسیار خارق‌العاده‌ای داشته‌ایم؛ در حوزه‌هایی که عقب مانده‌تر هستیم، نباید آن را به‌حساب معاندین و یا عدم ارتباط با آمریکا بگذاریم.

اتکا به نفس؛ شرط پیشرفت کشور

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر کشورمان در حوزه‌های مختلف، ادامه داد: آیا آمریکایی‌ها به ما کمکی کردند؟ دانش و فنّاوری را آن‌ها به ما دادند؟ کارشناسان آن‌ها به کمک ما آمدند؟ یا روحیه جهادی و جسارت جوانان تحصیل‌کرده، دانشمند، انقلابی و حزب‌اللهی خود ما این پیشرفت‌ها را برای کشور ما به ارمغان آورد؟

وی ضمن تصریح بر اینکه روحیه کار و تلاش و مسئولیت‌پذیری را باید از شهدا درس بگیریم، افزود: پیشرفت همه کارها به دست خودمان است؛ اینکه فکر کنیم کسی از بیرون کشور امورات و مشکلات ما را حل خواهد کرد، فکری استعماری است.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: پیروزی ایران در ۸ سال جنگ تحمیلی در شرایطی که همه امکانات و تجهیزات نظامی قدرت‌های جهان از صدام حمایت می‌کرد، به دلیل اراده ملت ایران بود. به تجربه دریافته‌ایم که پیشرفت امروز کشورمان هم با ایستادگی روی پای خودمان به دست می‌آید.

وی با بیان اینکه پیشرفت همه ملت‌ها با کار و زحمت و وجدان کاری میسر شده است، تأکید کرد: زنده نگه‌داشتن یاد و نام شهدا این است که روحیه جسارت، اقدام جهادی، خستگی‌ناپذیر بودن و کار کردن برای رضای خدا را در هر عرصه‌های مختلف زندگی حفظ کنیم، که صدر درصد نتیجه‌بخش و موفقیت‌آمیز خواهد بود.

امور در آستان قدس باید جهادی پیش برود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه آستان قدس باید خودش را در اجرای دستورات و منویات رهبری معظم پیشتاز بداند، ابراز کرد: رهبری معظم انقلاب امسال را سال جهش تولید و پارسال را رونق تولید نام‌گذاری کردند، ما باید فرض کنیم که هیچ دستگاه و وزارت خانه دیگری در کشور نیست و تنها خطاب رهبری به آستان قدس بوده است. لذا بخش کشاورزی و صنعت ما باید تا آخر سال بگوید که برای تحقق جهش تولید چه نوآوری و ابتکاری داشته است.

تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: امور در آستان قدس نباید به‌کندی پیش برود، در ایامی که زیارت و زائر محدود بود، واقعاً در حرم مطهر دوستان ما بسیار زحمت کشیدند و جهادی کارکردند؛ ما توقع داریم همیشه همین‌گونه باشد، آستان قدس باید برای سایر نهادها و مجموعه‌ها الگو باشد.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.